Новини

62 от 66 реформи, заложени от ПП-ДБ, вече са факт

62 от 66 реформи, които ПП-ДБ заложиха за тази пленарна сесия, вече са факт. Това съобщиха лидерите на обединението в парламента. Изявлението се случи веднага след отхвърления вот на недоверие към правителството и беше с основен фокус именно постиженията на законодателната и изпълнителната власт през последните месеци.

„Ще говорим за добрите новини, какво реално се случи в последните два месеца.“, каза съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.
„62 от 66-те реформи, които си бяхме заложили за тази пленарна сесия, се случиха. Реформи, които не се бяха случвали в последните 10 години. Антикорупционният закон днес е факт и Европейската комисия каза, че е един от най-добрите закони, които България е приемала. Разследване на главния прокурор – може би забравихме, че само преди няколко месеца това изглеждаше като нещо невъзможно, но днес е факт. Законът за домашното насилие е приет.“, допълва той.

„Днес Народно събрание отхвърли вота на недоверие. Нашите родни, стари и нови болшевики искаха да спретнат октомврийска революция, но не им се случи. Важен е и другият знак – протестиращите на практика отхвърлиха вота на недоверие, защото те бяха подбуждани, търсеше се начин чрез тях да бъде дестабилизирана страната. Хората разбраха, че правителството се грижи за тях – през европейските фондове и това, което трябва да получим, за да може старозагорският район, който е известен като „Марица – Изток“, да има бъдеще. Това, разбира се, е резултат на тежкия труд, който се извърши от министрите и от цялото правителство.“, заяви съпредседателят на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов.

Христо Иванов подчерта, че това управление няма алтернатива и вотът на недоверие го показа много ясно.

„Това успешно реализира национален дневен ред. Това не са просто наши приоритети, това са приоритети, с които България може да се развива напред. Само кабинетът Денков може да придвижва този дневен ред напред и да го реализира. Стана ясно, че тези, които атакуват управлението, не могат да формулират политическа алтернатива. Тяхната политическа алтернатива беше добре формулирана преди няколко дни от един депутат от „Възраждане“. Той каза, че ако те дойдат на власт, всички европейски норми ще бъдат отменени с един закон. Това, на практика, беше обещание, че България ще излезе от ЕС с един закон.“, допълни Христо Иванов.

„Пазарните реалности са неумолими и те сочат, че планът за справедлив преход и териториалните планове са най-добрата възможност за миньорите и енергетиците от района на Марица Изток, за да защитят своите доходи и да защитят своите работни места. И това е, което правителството прави. Заради това и целите на опозицията са дълбоко безсмислени. Убеден съм, че със стъпките, които правителството предприема, с това, че енергетиката се нагажда към пазарните реалности, това ще бъде бъдещето за по-ниски цени, за повече работни места и по-добри доходи на хората от старозагорско.“ допълни Владислав Панев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *