Новини

Арх. Йордан Терзийски: „Ще работя за велико бъдеще на Търново“

“Влизам уверен в борбата за кметското място. Тук сме, защото сме обединени около обща цел – да работим за велико бъдеще на Велико Търново”, с тези думи арх. Йордан Терзийски, кандидатът за кмет на Велико Търново от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“, представи своята управленска програма за развитие на община Велико Търново и екипа от кандидатите за общински съветници на откриващо събитие в понеделник, 9 октомври, в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“.

„Като народен представител в последните три народни събрания, аз съм защитавал интересите на този град и на всеки един гражданин, който е дошъл за подкрепа – моята врата е винаги отворена. “Ние заедно написахме тази програма, това е програмата на всеки един от вас“, каза в обръщението си арх. Йордан Терзийски.

Специални гости на събитието бяха зам.-председателят на Народното събрание на РБ Никола Минчев и народните представители Венко Сабрутев, Калина Константинова, Деница Симеонова, Росица Пандова и Людмила Илиева от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“.
„В България всяка година влизат не много на брой качествени инвеститори и борбата на кметовете и общините да ги привлекат в техните градове и общини е жестока. За съжаление виждаме, че Велико Търново в последните 12 години отсъства от тази битка. Огромни международни компании, вносители на иновации, влизат в България, но нито една от тях не влиза в Търново“, каза Венко Сабрутев по време на откриващата кампания и допълни: „Сигурен съм, че Йордан Терзийски може да привлече въпросните инвестиции. Казвам го от първо лице, единствено число, защото с него сме били на няколко международни изложения и съм виждал с какъв пламък говори на големите международни компании за възможността да дойдат във Велико Търново.“

Един от основните приоритети, залегнали във визията на арх. Йордан Терзийски и неговия екип е подобряването на инфраструктурата в общината. Това ще доведе до привличане на инвестиции в индустрии с висока добавена стойност и значително повишаване на средната заплата в региона.

Като архитект, Йордан Терзийски слага фокус в програмата си върху развитието на градската среда. Предвижда се актуализация на общия устройствен план, с която да се даде визия за развитието на града и да се ограничи презастрояването. Екипът от експерти дава заявка да работи за сигурна, чиста, зелена и подредена община с удобен транспорт. Предвижда се полагането на трайна пътна маркировка и поставянето на рампи за детски колички.

Още от основните приоритети, върху които се фокусира програмата на арх. Терзийски и неговия екип, са:
Максимална прозрачност при провеждането на всички обществени поръчки, обявени от общината. Контрол върху качеството на изпълнението им.
Приемане на програма за основни и текущи ремонти в общината. Поетапно обновяване на цялата общинска пътна мрежа, изграждане на велоалеи и реновиране на тротоарите в общината
Цялостен анализ и изграждане на система за управлението на отпадъците, включително сепариране, компостиране и инсталация за обработка на строителни отпадъци.
Подобряване на материалната база в детските градини и училищата и предоставяне на по-качествено образование.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *