Новини

Благомир Коцев: Портних е заложник на силни икономически интереси

„Портних е заложник на силни икономически интереси“, категоричен е Благомир Коцев, кандидат за кмет на Варна от ПП-ДБ, цитиран от пресцентъра на коалицията. Във вторник вечер по време на дебат за Варна в ефира на „Референдум“ той фокусира вниманието върху икономическите обръчи, кръгове и приятели около модела Портних, които изсмукват парите на варненци.

Коцев посочи, че дебатът по БНТ блести с отсъствието на Иван Портних. Кандидатът от ПП-ДБ припомни, че досегашният кмет, който днес е в родния си град София за участие в bTV, не се е явил в дебата за Варна в „Референдум“ заедно с останалите претенденти за кметското място в морската столица. Той допълни, че Портних дължи отговор на варненци за изтичането на средства.

Коцев каза, че е готов с програма от 66 мерки за подобряване живота на обикновените хора, която той и неговият екип са създали още преди месеци.

На въпрос за местните данъци и такси, Коцев каза, че няма да има увеличение. „Като се спрат течовете от бюджета, ще останат повече пари за хората. Те няма да се дават само за асфалт, но и за други важни за гражданите политики“, обясни позицията си кандидатът за кмет от ПП-ДБ.

„От 6 месеца съм по кварталите и знам какво казват хората. Имаме конкретни идеи за промени в ОУП и влизане в сила на ПУП-ове за всички територии, за да няма вратички, които позволяват презастрояване. Вместо това ще има повече зелени площи и паркове за хората“, посочи Коцев.

Той напомни, че като областен управител е спрял продажбата на 140 дка общински зелени терени, приготвени за продажба от досегашния кмет.

Коцев беше категоричен, че ще наложи мораториум върху продажбата на общински имоти, а не върху строителството, както БСП предлага, защото предложението на социалистите е незаконосъобразно.

„Никога не сме искали коли в Морската градина и държа това да е ясно“, увери Благомир Коцев. „Портних блокира Морската градина с 2 патрулни коли на полицията и с това трупаше популистки дивиденти пред варненци, вместо да им даде реално решение на проблема“, каза още той.

Според него трябва да се възстанови буферният паркинг, планиран през 70-те години.

„Призовавам въпроса за колите в Морската градина да спре да се използва за политически и пиар цели от Портних и вместо това да се намери дълготрайно решение за спиране на автомобилите там“, категоричен беше Коцев.

По думите му Варна се нуждае от поетапна програма за асфалтиране на улици и изграждане на тротоари, които да се правят в рамките на целия мандат, а не предизборно както го прави кметът Портних.

На въпрос за първия местен референдум в история на Варна, Коцев посочи, че би свикал такъв за съдбата на т. нар. „Дупка“ в центъра на града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *