Новини

Благомир Коцев: Време е желязната завеса между община Варна и гражданите да падне

Кандидатът за кмет на „Продължаваме промяната – Демократична България“ във Варна Благомир Коцев откри днес предизборната си кампания на входа на Морската градина. На събитието присъстваха и лидерите на Коалицията „Продължаваме промянвата – Демократична България“ Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов, Даниел Лорер, народни представители, кандидати за общински съветници, както и кандидатите за районни кметове. Десетки варненци използваха възможността да се снимат с Благомир Коцев и да споделят с него проблемите, които ги притесняват.

Пред Actualno.com Коцев посочи, че предизборната кампания е започнала преди около седмица, но за него кампанията е започнала още през месец май, когато са стартирали и срещите с варненските избиратели. „Срещите с гражданите ще продължат и в бъдеще, ако спечелим изборите. Много е важно тази връзка да не се къса, защото при всяка една среща с варненци те споделят пред мен и екипа ни, че са разочаровани от комуникацията с местната власт.

Това е и един от основните проблеми – желязната завеса между гражданите и администрацията, която оставя техните проблеми без отговор и решение. „Друг важен проблем, който бе индикиран при тези срещи, е презастрояването и лошата инфраструктура. Настоящият кмет се опита да замаскира своето бездействие за години назад, но това, разбира се, е невъзможно“, каза още Коцев.

Той посочи, че пред бъдещия кмет се очертава огромна по обем работа във всеки един сектор – инфраструктура, социални дейности, образование и т.н. На въпрос как може да се сложи спирачка на презастрояването във Варна, Коцев отговори: „Това, което трябва да направим, е иницииране на промени в Общия устройствен план – нещо, което е изключително важно. Все пак Варна е голям, динамичен град и за 10 години е необходимо да бъдат нанесени корекции, чрез които ще се спре това презастрояване. Именно затова сме заложили и изграждането на толкова много зелени площи във всички райони на морската столица. Варна трябва да има паркове във всеки един квартал“, каза още Коцев и допълни, че навсякъде, където има общински терени, те трябва да бъдат запазени и да се превърнат в зелени площи за нуждите на хората.

Кандидатът за кмет на ПП-ДБ във Варна коментира и темата с Морската градина, респективно темата с автомобилите. „В Морската градина не трябва да има автомобили и това мое виждане никога не е било по-различно. Искам хората да знаят, че ние винаги сме се борили да няма коли в парка. Нашата идея е този проблем да бъде преодолян окончателно с инфраструктурно решение, каквото е изграждането на буферни паркинги. Такива паркинги са били планирани още по времето на социализма. Знаете, че на спирка „Акациите“ имаше огромен паркинг, който беше частично застроен. Нашата идея е там да бъде изграден буферен паркинг. Този паркинг може да бъде подземен или надземен. Това е залегнало и в нашата програма и по-точно да бъде изграден подземен паркинг под бул. „Княз Борис“, чрез който ще облекчим хората в кв. „Чайка“ и района“, каза ще Благомир Коцев.

Ето и част от другите приоритети, които са заложени в програмата за развитие на Варна предложени от Благомир Коцев:
-Местните данъци няма да се увеличават
-Програма „Паркирай лесно във Варна“ с изграждане на 7 подземни паркинга, изплащащи се до 8 години
-Създаване и незабавно влизане в сила на ПУП и прилагане на уличната регулация в районите, в които липсва такава
-Спиране на презастрояването в междублокови и плажни зони, детски площадки, зелени терени и Морската градина
-Създаване на общински омбудсман за защита на интересите на гражданите
-Ясла и градина за всяко дете
-Финансово гарантиран 4-годишен план за поетапно изграждане и ремонт на тротоари, улици, пътища, подлези, надлези и улично осветление

„Благомир Коцев е най-добрият избор и за Варна и човекът, който ще направи града отново един от най-красивите в България“, коментира лидерът на ПП Кирил Петков.

„Важно е да си вземете Варна обратно. Кажете на роднините и близките си, на приятелите си, че трябва да гласуват“, призова варненци председателят на Да, България Христо Иванов.

„Симпатизантите на ДСБ знаят, че Варна отдавна е наша кауза. Призовавам да се мобилизираме и да излезем да гласуваме“, каза лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов, като добави, че следващият шанс за промяна в града ще е чак след четири години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *