Кандидати

Андрей Врабчев

преференция 120

Андрей Врабчев е роден през 1977.г. в България. Завършил е НХА със специалност “Скулптура” и Военната академия Г.Раковски със специалност “Национална и международна сигурност и отбрана”. Дипломната му работа разглежда културата като аспект на националната сигурност. В тази сфера интересите му са фокусирани върху възвръщането на лидерската позиция на България на Балканите и респективно увеличаване на влиянието й в ЕС и НАТО.

Женен, с три деца.

Врабчев е от основателите на клуба за македоно-българско приятелство, който вижда разрешаването на споровете чрез сближаване опознаване и общо настояще в рамките на Европа и НАТО, а не чрез конфликт между. Последната и непокътната плоча на Мара Бунева в Скопие е по негова и на БККС инициатива и е проектирана изработена и монтирана от него самия . Както и плочата на полк. Каварналиев в Дойран на мястото на по това време разрушеният войнишки паметник.
Като творец Врабчев е познат като автор на поредица от арт акции в градска среда ,които предизвикаха общественото внимание : Кухият говорещ паметник на Бойко Борисов-“”Паметник от Бъдещето” , “Кървава баня 09.09.1944” -оцветено в червено езеро в София и “Мумията в нас” 3 метрова скулптура на мумия поставена на мястото на мавзолеят на Георги Димитров.

Той заедно с други граждани от Благоевград създадоха една от инициативите за възстановяване на паметника на незнайния четник в Благоевград.