Кандидати

Атанас Петров Атанасов

преференция 104

Атанас Атанасов е на 32 години, роден и израснал в Хасково, където завършва езиковата гимназия като един от отличниците на випуска.
Занимавал се е с много извънкласни дейности – хорово пеене, дебати, класическа китара и други.Тренира тенис активно от 8-годишен, като на 14 г. става републикански отборен шампион по двойки на България заедно с Григор Димитров.

Има бакалавър по театрално изкуство от Whitman College (САЩ), където е приет на пълна стипендия и се дипломира в топ 3% на своя випуск. Живял е в Холивуд, Берлин и Лондон, като освен артист пред камерата и на сцената, се изявява и като продуцент на документално кино.
Филмът му “Отключи сцената” бе показан на 5 международни фестивала като печели 1-во място в категорията “Избор на публиката” в Джорджия, САЩ. Самият филм разказва историята на проекта Unlock the Stage, който Атанасов основава в Лос Анджелис. Чрез онлайн кампания набира над $15,000 за възстановяването на читалището в родното село на баба си и дядо си – Татарево. Вече 8 поредни години е организатор на фестивала ОТКЛЮЧЕНО, който има за цел да поддържа сцената на читалището жива.

Атанас Атанасов е назначен за Министър на културата в кабинета „Петков“ по време на 47-мото народно събрание.