Кандидати

Дарина Влайкова

преференция 106

Дарина Влайкова e на 48 години, родена е в гр. Хасково. Завършва средното си образование в ГПЧЕ “Проф. д-р Асен Златаров” гр. Хасково с профил английски език.

Висшето си образование завършва в СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност География. Целият й трудов стаж е свързан с Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” гр. Хасково като учител и директор на гимназията.

Два пъти е номинирана и удостоена с грамота „ Неофит Рилски“ на МОН за дългогодишна, цялостна професионална трудова дейност в системата на българското образование;

Ръководи и подготвя отборите на гимназията за международното състезание „EUROSCOLA”, спечелили правото на участие в редовната сесия на Европейския Парламент в Страсбург през 2015г и 2020г.

Дългогодишен председател е на синдикалната организация на СБУ в гимназията, а през 2021г. е наградена с грамота „Синдикалист на годината и носител на Златната значка на СБУ. През 2022г. печели наградата „Учител на годината – 2022г.“ в XXV национален конкурс на СБУ.

От 2016г. преподава предприемачество и ръководи отборите на гимназията по предприемачество като техен ментор в национални и международни състезания. Ръководител е на отбора- победител в националното състезание „Social Innovation Relay“ , който бе класиран за световното състезание през месец юни 2020г.

Участва в Продължаваме промяната защото вярва, че младите хора заслужават подкрепа и трябва да бъдат успешен пример за новите предизвикателства.