Кандидати

Деница Симеонова

Гласувай с преференция 104 за член на Европейския парламент

Маг. инж. Деница Симеонова е водач на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ в 6 МИР ВРАЦА. Народен представител от парламентарната група на “Продължаваме Промяната” в 47 и 48-ото Народно Събрание на Република България. Председател на парламентарната Комисия по въпросите на Европейския съюз (октомври 2022-януари 2023 г.).
Каузата й е да подкрепя развитието на малкия бизнес и стартиращите компании в България и по-конкретно в Северозападна България, където чрез обучения помага на хора от различни възрасти и сфери на дейност да реализират бизнес идеите си.
Деница е началник на политическия кабинет на министъра на финансите (май-септември 2021г.). Преди това е мениджър на глобалната програма за иновации на Кралската академия по инженерство на Великобритания и изпълнителен директор на “Асоциацията на българските лидери и предприемачи”. Основател и ментор в обучителни програми по предприемачество и социален предприемач.
Професионалният ѝ път започва в Българската агенция по инвестиции като експерт “’Общи инвестиционни дейности”, продължава със стаж във водеща световна компания за маркетингови изследвания в Лондон, а след това с кариера на бизнес репортер.
Възпитаник е на ППМГ “Академик Иван Ценов” във Враца, откъдето се заражда интересът ѝ към точните науки. Деница е магистър по Електронно управление на английски език (отличена със златен медал) и бакалавър по Индустриално инженерство на английски език (отличена със златен медал) от Технически университет – София. Завършила е лятна предприемаческа програма в колеж №1 по предприемачество в света – Babson College, САЩ. Владее отлично английски и немски език.