Кандидати

Георги Стамов

39-годишният IT експерт Георги Стамов е водач на листата на коалиция „Продължаваме Промяната-Демократична България“ в Кюстендил за трети пореден път. Той е народен представител в 47-ото и 48-ото Народно събрание и единственият депутат на Промяната от 10 МИР – Кюстендил. Член е на парламентарните комисии по туризъм и по електронно управление.

„Кюстендил е моя кауза, това е моят град, в който съм израснал и, в който живеят и работят семейството и приятелите ми. Имам чувство на дълг и работя, за да може Кюстендил да заеме заслуженото си място на развит град. Потенциалът е огромен – от проспериращ спа туризъм, през земеделие, до изграждане на индустриални зони и активно сътрудничество със съседните държави за постигането на икономически ръст.“

Георги завършва средното си образование в Езиковата гимназия „Д-р Петър Берон“ в гр. Кюстендил. Има магистърска степен по „Финансов контрол“ от Университета за национално и световно стопанство в София.

Работил е за една от водещите световни компании в сферата на информационните технологии и цифровите трансформации. Ръководител е на екип от SAP консултанти, като сред клиентите му са Кока-Кола и други от най-големите световни брандове.

Като ученик тренира таекуондо в спортния клуб „Форс“, стига и до националния отбор на България за младежи. Награден е с почетен плакет за принос в развитието на таекуондо в Кюстендил. Свободното си време обича да прекарва като пътува, да бъде сред природата и със семейството и приятелите си.

Семеен, с две деца.