Кандидати

Георги Стефанов

Съдовият хирург д-р Георги Стефанов е кандидатът за кмет на Ямбол от „Продължаваме промяната – Демократична България“ на изборите за местна власт на 29 октомври 2023 г.

Д-р Стефанов е роден и израснал в Ямбол. Висшето си образование той завършва в Медицински университет – Варна, след което работи в Окръжната болница в града като хирург. От 1991г. е асистент, а след това е старши и главен асистент към Катедрата по хирургични болести на Медицинския университет във Варна. Д-р Стефанов години наред съчетава преподавателската и научната си кариера с ежедневната тежка хирургическа практика. Определян е за национален консултант за Североизточна България по съдова хирургия.

Той е сред създателите на Клиниката по съдова хирургия в МБАЛ „Св. Марина“ във Варна през 2003г., в която работи до 2011г. и съдейства за въвеждането на нови методи за лечение на съдовите заболявания, непознати в града и региона. През този период участва в изготвянето на повече от 45 публикации в национални и чуждестранни специализирани издания, участва в многобройни национални и международни конференции и конгреси по сърдечно-съдова и обща хирургия.

Д-р Стефанов обучава студенти, специализанти и докторанти, автор и редактор е на учебни помагала и монографии, ръководител на практически обучения, участва в изпитни комисии. Дългогодишен член е на Национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия /НДАСЕХ/, на Европейско дружество за съдова и ендоваскуларна хирургия, както и в Американски колеж по ангиология.

През 2011 г. по покана на директора на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ в Ямбол участва в създаването на Отделение по съдова хирургия. Отделението е уникално по рода си за областен център от този мащаб и конкурира големите болнични заведения в страната. Съдейства за утвърждаване на съвременни методи на лечение и за обучение на млади специалисти.

През 2018 година д-р Георги Стефанов е избран за Лекар на годината от Българския лекарски съюз – най-голямото професионално сдружение на медици в страната.

Кандидати за общински съветници:

101. Георги Петров Стефанов
102. Радостина Панайотова Драгнева-Томова
103. Красимира Костадинова Иванова-Атанасова
104. Йово Петев Гицов
105. Стоян Йорданов Стоянов
106. Цветомира Атанасова Гицова
107. Ивайло Георгиев Илиев
108. Стоян Николаев Божилов
109. Денис Танчев Йовчев
110. Димитър Василев Брънков
111. Георги Иванов Георгиев
112. Стоян Иванов Бочков
113. Панайот Богданов Будинов
114. Румен Трифонов Тодоров
115. Снежана Димитрова Илиева
116. Таня Георгиева Лахтева
117. Венцислав Йорданов Йорданов
118. Георги Иванов Георгиев
119. Христина Георгиева Микуцева-Петрова
120. Малинка Георгиева Овчарова-Гърдева
121. Илиян Петров Петров
122. Минчо Георгиев Минчев
123. Диян Иванов Митев
124. Здравко Илчев Янчев
125. Веселин Сотиров Цонев