Кандидати

Христо Петров

Гласувай с преференция 106 за член на Европейския парламент

В края на 2021 г. решава да отдаде времето и усилията си за подобряване на живота на деца, настанени в социални институции. Използва известността си от публичната сфера, за да създава непосредствени контакти с тези деца из цяла България – разговаря директно с тях и полага усилия да им помогне за адаптацията им в обществото. Осигурява учители по български и английски език в няколко дома, организира културни мероприятия и посещения, както и екскурзии и лагери за децата. Финансира цялата дейност със собствени пари.

Песните, които създава, са едни от най-слушаните и обичани в България вече повече от двайсет години. С група “ЪПСУРТ” има над 2000 концерта в страната и в чужбина. През 2019 г. издава първия си самостоятелен албум “Неправилен рап”, който се превръща в най-продавания албум на годината.

Съсобственик е и на най-голямата българска дигитална платформа за хип-хоп и поп музика “FACING THE SUN”

Роден е на 19 декември 1979 г. в София. Живее първите двайсет години от живота си на ул. “Позитано” в София, а след това – в кварталите “Надежда” и “Лозенец”. Завършил е Националната гимназия за древни езици и култури “Константин – Кирил Философ” с профил “История”. Има три дъщери – Аделина, Лора и Юлия.