Кандидати

Искрен Арабаджиев

Искрен Арабаджиев е роден през 1991 г. в град Ловеч. Завършва езикова гимназия „Екзарх Йосиф I” с немски език. След това продължава обучението си в СУ „ Св. Климент Охридски“, където получава бакалавърска степен по специалност „Икономика“ и магистърска степен по специалност „Счетоводство и одит“.
Първите 5 години от професионалния си опит трупа в сферата на счетоводството и финансите в различни международни компании.
През 2020 г. започва работа като заместник-кмет на Столична община – район „Студентски“, чието население е над 100 000 души. Като част от ръководството на Общината ръководи 70 човека и за кратко натрупва сериозен административен опит.
Впоследствие е избран за народен представител последователно в 47-ото, 48-ото и 49-тото Народно събрание от Ловеч.
Като народен представител работи за осъществяването на каузата за справедлива, модерна и европейска България като председател и заместник-председател на Комисията по труда, социалната и демографската политика.
Арабаджиев има нелеката задача да координира законодателната дейност в няколко сфери – пенсионна система, политики за хора с увреждания, социалните услуги, демографски политики и стимули за млади семейства.
„За последните три години разбрахме, че въпреки кратките мандати на парламентите можем да постигаме резултати и това ни мотивира да продължаваме промяната с още по-голяма увереност. Обществото видя, че когато не се краде общественият ресурс, средствата достигат до всички групи от хора. Ще продължаваме да се борим за интереса на всеки един българин, защото всички заслужаваме да живеем в европейска България!“, допълва Арабаджиев.