Кандидати

Искрен Митев

Искрен Митев e на 35 години. Роден е във Варна, израснал е в Бургас и София. Завършва Икономика в Софийския университет, Международен бизнес във Финландия и предприемачество в САЩ.

Преди да влезе в политиката е обикновен млад човек със собствен бизнес. През 2015 г. съосновава компания за екологични български бои, които преобразяват всяка стена в изтриваема повърхност за писане и рисуване с маркер. Искрен Митев и неговата компания са отличени с призовете Forbes 30under30, Founder of the Year 2019 и Deloitte impact stars.

Народен представител в 47-то, 48-то и 49-то НС, член на Комисията по бюджет и финанси и на Комисията по икономическа политика и иновации. Ръководител е на парламентарната делегация на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, и председателства подкомисията за наблюдение на защитата на потребителите и ограничението на монополите. Активно участва в менторски програми за развитие на млади български предприемачи.

И в Европейския парламент Искрен Митев ще продължи да работи по основните си приоритети, зад които застава като депутат в три поредни български парламента:
• европейски възможности за българските младежи;
• борба с анти-европейската пропаганда и дезинформацията;
• защита на потребителите.