Кандидати

Ивайло Мирчев

Преференция 132

Ивайло Мирчев е избран за народен представител от парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ в 49-ото Народно събрание от 8 МИР Добрич. Депутат от парламентарната група на „Демократична България“ в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание, където е зам.-председател на Комисията по енергетика и член на Комисията за контрол над службите за сигурност. В 49-ото Народно събрание членува в Комисията по отбрана и Комисията по енергетика, и е председател на Групата за приятелство България – Украйна.

Ивайло Мирчев е икономист и основател на две български IT компании с успешни продукти за международния пазар. Член е на Инициативния комитет за учредяването на “Да, България!”, неин учредител и част Изпълнителния съвет.

Той е един от създателите на дигиталната платформа за честни избори “Ти броиш”.

Председател на постоянната Комисия по дигитализация в 46-ия парламент. В 48-ия парламент е изключително активен по въпросите за енергийната независимост на България от Русия, подкрепата за Украйна с военна и хуманитарна помощ, превъоръжаването на българската армия и противодействието на ревизията на Изборния кодекс от Хартиената коалиция. Вносител и съвносител на редица законопроекти, сред които този за възможността държавата да поеме оперативния контрол над “Лукойл Нефтохим Бургас”. Отправя множество въпроси и питания към изпълнителната власт.