Кандидати

Ивайло Шотев

Ивайло Шотев е роден в град Пазарджик, икономист по образование, семеен с едно дете. Завършил Икономика и Бизнес, насочена към Източна Европа в UCL, Лондон един от топ 20 университети в света. Продължава следването си МГИМО, Москва където защитава магистерска степен по Политика и Икономика, насочена към Евразия. Прибира се в България, за да развива собствен бизнес, да създаде семейство и да бъде по-близо до корените си.

В професионален план и преди политиката той е управител на фармацевтична компания в Област Пазарджик, където в рамките на няколко години успява да я стабилизира и превърне в една от най-бързо развиващите се в сектора. В миналото си е директор в българска компания за производство на вино, като участва и развива проекти в сферата на международната търговия – отваряйки нови пазари в Европа, Китай, САЩ, Африка.

В качеството си на народен представил и водач на листата на “Продължаваме Промяната” от Пазарджик е член на комисията по външна политика и комисията по бюджет и финанси в 47 и 48 Народно Събрание.