Кандидати

Йордан Джамбазов

преференция 117

Йордан Джамбазов е инженерен мениджър, предприемач в технологичната сфера, и лектор по програмиране. Носител на сертификат „Джон Атанасов“ от президентските награди за проект с висок обществен принос. Йордан е ръководител на технологичен екип в международна софтуерна компания.

Йордан вярва, че програмирането отваря възможности, които много хора не подозират, че съществуват. Фокусира се върху развитие на таланти и изграждане на култура на иновации. Като преподавател в Софтуерен университет и предприемач е обучил десетки софтуерни специалисти.

Неговите инициативи не спират до програмирането. Йордан е активен и отговорен гражданин на Хисаря. Пример за това е ремонтът на изпочупена детска площадка в града, координиран и реализиран от него с помощта на местната общност. За този проект създава система за видеонаблюдение, финансира ремонтни дейности и мобилизира родители и институции, успешно прекратявайки проявите на вандализъм.

Като баща на три деца, Йордан разбира значимостта на създаването на качествени образователни и развлекателни пространства. С това предвид, той и организира DevHisar – образователна и професионална платформа, която свързва разработчици и технологични ентусиасти в Хисаря и околностите.

Владее свободно английски и руски, и умее да комуникира ефективно на международно ниво, както в професионални, така и в обществени инициативи.