Кандидати

Йордан Иванов

Йордан Иванов е роден в гр. Пловдив през 1986 г. Завършва Френската езикова гимназия в града, а след това “Право” в Нов български университет.
Първите си стъпки в политиката Йордан Иванов прави през 2009 г., когато се присъединява към “Демократи за силна България”. През 2016 г. е избран за председател на ДСБ в Пловдив и член на Националното ръководство на формацията. На местните избори през есента на 2019 г. е избран за общински съветник в Пловдив от листата на “Демократична България” и за заместник-председател на Общинския съвет. От февруари 2022 г. заема поста зам.-председател на ДСБ. Областен управител на област Пловдив от януари до август 2022 г. В рамките на коалицията “Демократична България” ръководи екипа за политики в ресор “Децентрализация и регионално развитие”.
Познава проблемите на Пловдив от нередовния и неприветлив градски транспорт, до неподдържаните междублокови пространства и големите корупционни афери в града. Участва в граждански каузи, печели битки за прозрачност в местния парламент, реформира администрация. Безусловно споделя принципа, че там, където няма ред и законност, няма и свобода.