Кандидати

Йордан Терзиев

преференция 124

Йордан Терзиев е на 35 години и е роден и живее в Бургас. Завършва средното си образование през 2006 година в ПГМЕЕ – Бургас с профил „Микропроцесорна техника“. През същата година става лауреат на националната олимпиада по информационни технологии в гр. Ловеч и е носител на почетно отличие „Национална диплома“ от МОН, което се присъжда на ученици с изключителни постижения в образованието.
През 2010 година завършва „Софтуерно инженерство“ във „Факултет по математика и информатика“ на СУ „Св. Климент Охридски“. През 2012-та година Йордан Терзиев е избран за Дистриктен Ротаракт представител за България. Представлява над 700 млади лидери между 18 и 30 години разпределени в 38 клуба разпръснати в почти всички по-големи български градове.
След завършането си, Йордан Терзиев работи като софтуерен инженер, основно в сферата на дигиталната трансформация на малки и средни фирми и предприятия, а от 2016-та година отново живее в родния си град Бургас, заедно със съпругата и двете си деца.
От много години Йордан Терзиев заедно със съмишленици и чрез граждански инициативи влага изключителни усилия за промяна на заобикалящата го среда.