Кандидати

Йордан Терзийски

Йордан Терзийски е архитект, предприемач и народен представител в 47-ото и 48-ото и 49-ото Народно събрание. Член е на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и на Комисията по околна среда и водите. Съвносител на над 20 законопроекта, сред които са законопроектите за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията, Закона за пътищата, Закона за местното самоуправление и администрация, Закона за биологичното разнообразие и др.

Йордан Терзийски застана зад важни обществени каузи като борбата за чист въздух и вода, подобряването на пътната и ВиК инфраструктура и опазването на културно-историческото наследство.

Арх. Терзийски има над 15 години опит в проектирането на жилищни, обществени сгради и интериори на територията на България, Нидерландия и Великобритания. Участник е в редица международни форуми и има публикации по архитектурни, инфраструктурни, екологични и други теми. Придобива средното си образование в ПМГ “Васил Друмев”, гр. Велико Търново и се дипломира с магистърска степен, специалност “Архитектура” в УАСГ, София . Завършва курсовете “Microeconomics of competitiveness” и “Running a nation” в Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност към СУ “Свети Климент Охридски”. Владее английски език.

Занимава се непрофесионално с импровизационен театър и творческо писане. Играе тенис и скуош и кара ски. Съосновател е на първия български баскетболен отбор за хора в инвалидни колички “София-Балкан”. Баща е на двама сина.