Кандидати

Кирил Кунгалов

Кирил Кунгалов е български предприемач, юрист, визионер и филантроп. Роден е на 17-ти септември 1991 година в град Враца. Завършва езикова гимназия “Йоан Екзарх” в родния си град през 2010 година. Възпитаник е на юридическия факултет при Университета за национално и световно стопанство, където придобива магистърска степен по Право. Завършил е политическа академия при Фондация “Конрад Аденауер” през 2012 година.
Кирил Кунгалов е съучредител и председател на неправителствена организация “Гражданска организация за развитие на Северозападна България”, чиято мисия е подпомагането на икономическото, културното и научното развитие на Северозападния регион. Той е един от идеолозите зад големия регионален проект “Северозападен университет”. Към момента е съосновател и изпълнителен директор на софтуерната компания Балкан Софтуер Студио, чрез която, заедно със съмишленици се стреми да развие модерна ИТ индустрия в родния си град.
Той е член и председател на общинската организация на ПП “Продължаваме Промяната” в в Община Враца. Член на експертните съвети по “Национална сигурност” и “Регионално развитие” към ПП ”Продължаваме промяната”. Бил е кандидат за народен представител в 48-мото и 49-тото Народно събрание. Сега е кандидат за кмет и водач на листата за общински съветници на Община Враца, издигнат от коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България”.