Кандидати

Константин Бачийски

Човекът, който печели всичките си битки за Бургас. Константин Бачийски отново е водач на листата на „Продължаваме Промяната“ в Бургас.

Успешен предприемач в IT сферата и активен общественик, посветил се на борбата срещу корупцията и на благородната кауза – защита на обществения интерес. Заради десетките му спечелени битки в защита на гражданския интерес в регионални и национални каузи, заради честната му и усърдна работа в интерес на хората той получи най-високото обществено доверие в Бургаска област по време на вота през ноември 2021 и постигна категорична победа над ГЕРБ – прецедент за последните 15 години в града, считан за витрина на управлявалата дотогава партия.

Като член на парламентарната антикорупционна комисия в 47-то Народно събрание бургаският депутат активно участва в отвоюването на граничния контрол на най-големия сухопътен пункт в ЕС „Капитан Андреево“, окупиран в продължение на 10 години от частна фирма, нанесла зaгуби за стотици милиони на гражданите и държавата.
След двегодишни съдебни битки Бачийски спря незаконното присвояване на общинска и държавна собственост в парк „Росенец“.

Той не пренебрегна и своя план за дългосрочни икономически ползи за Бургас и региона и усилията му бяха насочени в базови за просперитета на Югоизточна България проекти.

Извън политическите си и граждански ангажименти, Константин Бачийски развива IT бизнес с клиенти в 63 страни по света. Всяка точка на картата може да бъде работното му място, но избра да живее в Бургас и да се посвети на родния град и страната си.

След математическата гимназия в Бургас, учи „Телекомуникации“. Владее английски и руски език, изучава китайски.
Любител е на екстремните спортове. Пилот, парашутист, леководолаз. От дете тренира карате, а днес бразилско джиу джитцу.

Изправя се срещу корупционните практики на властта и кръговете около нея и с това привлича все повече съмишленици около себе си.

Най-силните му оръжия са истината и чистото минало – това го прави неуязвим срещу натиск. Влага времето, знанията, уменията, капитала и силите си в защита на националните интереси и в полза за обществото. Прави го с цялата си смелост и отговорност.

Три мандата общински съветник, дарявал над 10 години всичките си заплати на болниците в Бургас.

Има цел и план – Бургас да бъде силен икономически регион и през последните 10 години е изцяло посветен на това. В икономическия му план за развитие на Югоизточна България влиза и превръщането на старата военна авиобаза в Равнец в модерен индустриален парк със статут на свободна безмитна зона със собствено карго летище.

Запали искрата на промяната. Превръща личната си битка срещу порочния модел на „сараите“ в Росенец в национална кауза, привличайки към нея хиляди българи.

Организатор на доброволческите мисии за опазване честността на вота в изборните секции с български изселници в Турция.

Създава Фонд за стимулиране на целогодишни полети от и до Бургас.

В Общинския съвет, само той се противопоставя на незаконната продажба без търг и конкурс на единствената общинска болница в к-с „Меден рудник“ на цена с 1.5 млн. лв. под данъчната оценка.

Двукратно предотвратява увеличение на такса битови отпадъци за гражданите и понижава с 40% такса смет за бизнеса в община Бургас. Благодарение на това спестените средства за компаниите възлизат на около 30 милиона лева.