Кандидати

Лена Бориславова

24 МИР София преференция 102

23 МИР София преференция 113

Лена Бориславова е юрист по образование, адвокат по професия и пътешественик по душа. Завършила е право в Софийски университет и магистратура в Харвард. Тя е една от трите българки в класацията “30 под 30” на списание Форбс за Европа, а през 2021 г. е отличена за млад юрист на годината в България.
По време на първото редовно правителство с мандата на Продължаме Промяната Лена е говорител на правителството и началник на политическия кабинет на министър-председателя.
“Дълбоко вярвам, че България има нужда от своите млади и можещи хора, които да останат и да допринесат към това тя да стане едно по-добро място за живот за всички нас. Част съм от екипа на Продължаваме Промяната, защото работих с тях през последната година и половина и този екип доказа, че може да „случи“ промяната. Промяната, която е нужна за много млади българи да останат в България, а за други – да се завърнат.
За предстоящите избори се обединяваме с всички политически партии и граждански организации, които разбират тази цел и са готови да направят и невъзможното, за да имаме един нормален европейски стандарт на живот не утре, а днес!“