Кандидати

Людмила Илиева

Людмила Илиева е омъжена, майка на две деца.
Повече от 20 години работи като адвокат, като е специализира в областта на гражданското право и процес.
От 2015-та до 2022-ра година е общински съветник и зам.-председател на Общински съвет Горна Оряховица.
През 2022-ра година е назначена от Правителството с министър-председател Кирил Петков за Областен управител на Великотърновска област. От същата година е и зам.-председател на Демократи за сила България.
В 48-мото Народно събрание бе избрана за народен представител като водач на листата на Демократична България във Велико Търново. Бе зам.-председател на Парламентарната група на Демократична България, а също и член на Правната и Антикорупционната комисии.
Освен отличен юрист и одобряван общественик, Людмила Илиева е човек с много приятели, с разностранни интереси и познания.
„През последните десетина години сякаш спряхме да мечтаем. Някой спешно трябва да започне да променя това“, отговаря тя на въпроса каква е мотивацията й да се кандидатира.
„Великотърновска област е с потенциала да бъде водеща в страната. Имаме:
– прекрасна природа и безценно културно- историческо наследство,
– изключително местоположение – на север областта граничи с река Дунав, основна водна артерия в Европа и пресечна точка на транспортните коридори изток-запад и север-юг,
– три престижни университета.
Но най-ценният от всички ресурси, това сме ние, хората.
Знам, че има как да се погрижим за себе си – всички заедно творим своето бъдеще, а изборът на всеки отделен човек има значение за общността.
Призовавам моите съграждани да проявят активност на предстоящия вот. С вашата подкрепа можем да постигнем стабилност в парламента и стабилност в управлението. Време е да заживеем нормално и предвидимо, с едно почтено, смело и добронамерено управление“.