Кандидати

Манол Пейков

Манол Пейков е издател, съсобственик на издателство “Жанет 45”, преводач, създател на звукозаписно студио „Пекарната“ и член на Националния съвет на “Да, България!”. В 45-ия и 46-ия парламент е народен представител, избран от листата на “Демократична България” в Пловдив.
След началото на войната в Украйна Манол събира за по- малко от година през личния си профил в социалните мрежи дарения на стойност над 1,650,000 лева за лекарства, дрехи, обувки, турникети, генератори, книги. За по-малко от месец след опостушителното земетресение в Турция и Сирия от 6-и февруари 2023-a, Mанол успява да събере 1,300,000 лева, които превръща в палатки, завивки, дрехи, храни, соларни системи и санитарни материали, и ги изпраща на пострадалите в двете страни.
Негова лична кауза е социалната промяна чрез култура, както и достъпът до култура на малки населени места и затворени общности. В следващия парламент ще работи за това България да се грижи по-добре за културното и историческото си наследство, за развитието на творческите индустрии и за младото поколение културни мениджъри.