Кандидати

Мирослав Иванов

31 МИР Ямбол преференция 101

25 МИР София преференция 115

Мирослав Иванов е роден и израснал в Ямбол. Завършва СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Право“, след което активно упражнява адвокатската професия.

В адвокатската си практика констатира редица проблеми, които на практика лишават гражданите от справедлив процес и защита на техните права. Превръща в своя лична кауза много от казусите на свои клиенти, често работейки и без възнаграждение, защото вярва, че всеки гражданин има право на достъп до справедливо правораздаване.

Оглавява листата на Промяната за 31 МИР – Ямбол на изборите през ноември 2021 г. и октомври 2022 г. Избран е за заместник-председател на 47-ия парламент и временно изпълнява правомощията на председател на Народното събрание. Ползва се с доверието и уважението на своите колеги от различните парламентарни групи и работи за утвърждаване на духа на парламентаризма. Взема дейно участие в дебатите по закриване на Специализираните наказателен съд и прокуратура, превърнали се в символ на държавна репресия през последните години. Член на Комисията по конституционни и правни въпроси и на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, в състава на които работи активно по изработването и обсъждането на множество законопроекти.

В 48-ото Народно събрание е член на Комисията по правни въпроси и Комисията по култура и медии. Категорично се противопоставя на измененията в Изборния кодекс, с които на практика се премахва машинното гласуване и които връщат възможността за изборни манипулации и саботиране на честния изборен процес в страната.

Обича спорта. Печелил е множество аматьорски турнири по футбол. Практикува още тенис на маса, шах, бридж, баскетбол, плуване, риболов. Интересува се от история и почита българските традиции.