Кандидати

Настимир Ананиев

Гласувай с преференция 110 за член на Европейския парламент

Причината да се кандидатирам за евродепутат е защото искам да се боря за идеята за Европа, за да я предам на следващото поколение млади българи и европейци.
Защо?
Защото това е единственият път, по който България може да реализира потенциала си. Убеден съм, че няма нещо, което да въплъщава българския национален интерес повече от България фактор в Европа, където страната ни достойно да заема мястото си до другите европейски държави. Много по-мъдри от мен хора са осъзнали още в средата на миналия век, че бъдещето на европейските държави е обединени и заедно да се борят за една Европа, в която всеки може да бъде себе си и свободата и правата му са гарантирани. В това вярвам и ще защитавам, ако намеря място в следващия Европейски парламент.

Голяма част от съзнателния ми живот е свързан с Европа по един или друг начин, 11 години живях, учих и работих в Република Ирландия. Завършил съм Грифит Колидж Дъблин, докато учех бях преводач в дъблинския клон на Агенцията на ООН по бежанците, а в последствие и маркетингов директор на колежа, отговорен за Централна и Източна Европа. В това си качество съм посетил повече от 30 държави по целия свят, Връзката ми в Европа продължи и в Народно събрание, където съм бил член на външна комисия и ръководител на Постоянната делегация в Парламентарното измерение на централноевропейската инициатива (ПИЦЕИ). Като ръководител на делегацията бях и първият българин, който оглави политическия комитет на инициативата след оспорвани избори, при които успях да събера нужното мнозинство измежду 18-те държави членки.