Кандидати

Нихат Расим

Нихат Расим е собственик и ръководител на семейна фирма в село Брестовене, община Завет, специализирана в производството на зеленчуци и семена. Сертифициран експерт в семепроизводството, радетел за запазването на българските сортове зеленчуци.

В политиката влиза през 1992 г. като основател на СДС в общината. Познат сред хората от родния си край с прозвището Яши, на 28 години той става председател на Общинския съвет в Завет. Четири пъти избиран за общински съветник от десницата. Кандидат за народен представител в 48-ото НС.

Нихат Расим е активен член на съсловните организации на зеленчукопроизводителите и тютюнопроизводителите в България. Избран е в Управителния съвет на „Национална асоциация на тютюнопроизводителите- 2010“, членува и в Асоциацията на българските производители на пипер.

В 48-ото НС Нихат Расим ще работи за развитието на земеделския отрасъл. Негова кауза ще бъде промяната на селскостопанските политики на държавата, щото да се преустанови неглижирането на българските сортове тютюни и зеленчуци, които в момента са пред изчезване.

Яши е популярен в Разград като спортист и футболист. Първият му медал от републиканско първенство по лека атлетика е бронз за скок дължина за момчета. През 1995 г. облича фланелката на „Лудогорец“ и играе като стопер за разградския тим 3 години.

Кандидати за общински съветници:

101. Нихат Ахмед Расим
102. Наско Стоянов Климов
103. Ердинч Шефкет Сали
104. Шукри Хълми Шукри
105. Айля Ведатова Бекир
106. Севил Кяшиф Неджиб
107. Севджан Сали Ахмед
108. Ахмед Фикрет Ферхад
109. Ерсан Мустафа Юмер
110. Ерхан Реджеб Хасан
111. Мехмед Исметов Неджибов
112. Недрет Касимов Кадиров
113. Мустафа Исмаилов Мустафов
114. Шенай Ерсин Муса
115. Ремзи Шамсиев Комбов
116. Билгин Халидов Халидов
117. Хюсеин Мердан Ахмед