Кандидати

Никола Алексиев

преференция 107

Никола Алексиев е роден в град София предприемач, с икономически образователен профил, учил във факултетите по Математика и Информатика, и Стопански на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

Работил в Лондон и САЩ с години. Има опит в частния сектор, като консултант в компания от голямата четворка и други, а в публичния сектор четири пъти е бил съветник – на двама министър-председатели и на двама министри.

В момента е собственик на бизнес в областта на инвестиционното консултиране и управление на инвестиции.

Никола е дългогодишен участник в образователни и социални инициативи, каузи и кампании – преподава в програмата за икономически растеж и развитие, афилиирана със Софийския университет “Св. Климент Охридски” и с Центъра за стратегии и кoнкурентноспособност в Harvard Business School, приемен стопанин на бъдещи кучета-водачи за незрящи, част от „Продължаваме Промяната“ от нейното създаване, а в миналото сред учредителите и на ПП „Да България“.

С либерално-демократични принципи и твърда подкрепа за евро-атлантическият път на България, протестиращ често още от ученическите си години, за повече справедливост, работещи демократични институции и структурни реформи в страната.