Кандидати

Николай Томитов

преференция 108

Николай Томитов е IT предприемач с над 15 години опит в областта на IT разработката и обученията. Още по време на следването си в Софийския университет, започва работа като приложен програмист, в следващите 5 години сменя 2 IT компании и бързо се издига до ръководител на екип. Открива свой център за обучения на софтуерни кадри и заедно с колеги основава СофтАкадеми, в която успешно са обучени хиляди младши софтуерни инженери.
Междувременно Николай е привлечен за технически директор на инициативата ИТ Таланти, където отговаря за подбора на преподавателите, учебния процес, връзките с компаниите, преподавателска дейност и др. Николай е и съавтор на учебник по програмиране за начинаещи, както и част от експертния съвет на МОН за изготвяне на учебния план за професионално направление “приложен програмист”. Технически директор и на стартъп-а SolvedOut, който успява да разработи иновативни IT проекти в сферата на спорта и здравеопазването.
През 2018 Николай напуска ИТ Таланти, за да основе BarinLabs – компания за разработка на софтуер по поръчка. В края на 2021 година BarinLabs е закупена от американската MentorMate.
Личната му цел като кандидат за народен представител са електронното управление и образованието.