Кандидати

Радослав Рибарски

Народният представител в 47-ия и 48-я Парламент Радослав Рибарски е водач на листата на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ в Стара Загора. Председател на Комисията по енергетика в 47-то Народно събрание, заместник-председател на Комисията в 48-я Парламент. Член на Комисията по отбрана и в двата парламента.

Кариерното развитие на Радослав Рибарски до момента е изцяло в сектор „Енергетика“. Интересът му към иновативните технологии в началото го насочва към възобновяемите енергийни проекти. Стартира кариерата си с работа по мащабни проекти за изграждане на ветропаркове и фотоволтаични централи.

Преди да стане народен представител развива редица международни проекти в сектор „Енергетика“ в „Енергоремонт – Гълъбово“ АД. Дружеството е специализирано в производството и изграждането на котелно оборудване за ТЕЦ и заводи за оползотваряване на отпадъци. Също така е търговски директор на българско дружество специализирано в производството и изграждането на сероочистващи инсталации и индустриално оборудване за отвеждане и очистване на димни газове и флуиди.

През 2002 г. завършва ГПЧЕ „Ромен Ролан“ гр. Стара Загора с профил английски и немски език. Висшето си образование придобива в УНСС със специалност „Международни икономически отношения“ и магистърска степен по „Управление на международни проекти“ отново във факултет „Международна икономика и политика“ в УНСС.
В ученическите и студентските си години спортува активно и взима участие в състезания по плуване. Преминава и курс по водно спасяване към БЧК. Опазване на околната среда и природосъобразно третиране и оползотворяване на отпадъците са каузите, които подкрепя.

Семеен, с две деца.