Кандидати

Силяна Божилова

Преференция 120

Силяна Божилова е експерт с над 15-годишен опит в IT сектора, управлението на екипи, клиентско обслужване и бизнес развитие в международни компании, като в последните години се занимава с предприемачество и благотворителност. В момента е Мениджър в световен лидер в областта на платежните ведомости и данъчните решения, както и независим оперативен директор на български стартъп, където прилага нетрадиционни подходи за управление и бизнес развитие. Основател е на Nebula coworking space в Стара Загора, с което оставя своя отпечатък в IT общността в града в последните няколко години. Силяна Божилова е и ментор в Тийноватор, където вдъхновява и стимулира растежа на бъдещите млади предприемачи.
Родена е в София, завършва 35 СЕУ „Добри Войников“ с профил математика и информатика. Притежава бакалавърска степен по социология от Софийския университет “Св. Климент Охридски”. През 2020 г. печели хакатон “Да хакнем кризата в България” и основава фондация WeCare.

В момента живее в Стара Загора, където отглежда двете си дъщери и работи за това те да имат по-добро бъдеще в България. Силяна вярва, че децата са бъдещето на страната ни и трябва да бъдат стимулирани да развиват себе си разнопосочно, подкрепяни от местните общности и държавата.

Силяна поема ангажимент да работи за въвеждане на уроци по предприемачество за деца в училище – включително като възможност за избираема извънкласна дейност, както и за разработване на процеси за въвеждане на умни градове и устойчива градска среда.