Кандидати

Стоян Георгиев

Стоян Георгиев е роден на 3 април 1959 г. в град Силистра. Завършил е ВНВВУ „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия с магистърска степен по специалност „Летец-пилот за БГА“. През 2001 г. завършва втора магистърска програма по специалност „Индустриален мениджмънт“ в Техническия университет, град Варна.
Започва кариерата си на професионален летец през 1981 г. в селскостопанската авиация. 14 години по-късно създава една от първите авиационни фирми в България за селскостопанска авиация. През 2005 г. стартира създаден от него учебен център за обучение на професионални и любители пилоти. В центъра са обучени над 40 професионални пилоти, които летят като командири на самолети в гражданската авиация. В учебния център Ст. Георгиев е главен пилот, инструктор, проверяващ и преподавател по теоретична подготовка. Като инструктор е обучил над 200 души.
Стоян Георгиев е председател на Асоциацията на собствениците на въздухоплавателни средства с максимална излетна маса до 5700 кг. Той лично има пролетени повече от 12 000 ч. във въздуха.
По време на работата си като народен представител в Парламента, Георгиев активно представлява интересите на Област Силистра, свързани със земеделието, транспорта, екологията и културата на местното население. Успя да вдъхнови и обедини млади и образовани хора в града, които заявяват готовност активно да работят за развитието на града.
Стоян Георгиев се ползва се с доверието и уважението на хората от Област Силистра, които виждат в негово лице енергичен политик, готов да работи за просперитета на град Силистра и на област Силистра. Съгражданите му ценят неговата честност и отзивчивост – винаги готов да помогне.
Когато не е зает с работата си, пилотът обича да запретне ръкави и да приготви специални гозби с дунавска риба за приятелите си. Или пък да се зарови в потайностите на историята на Древния Рим.
Без да търси публичност, Стоян Георгиев прави дарения, оказва помощ на деца в затруднено финансово положение. Организирал е безплатни полети за деца от детски домове.
Владее английски и руски език.
Семеен е, с две деца.