Кандидати

Светла Симидчиева

преференция 110

Светла Симидчиева e на 48 години, роденa и израснала в гр.Хасково. Завършила е ГПЧЕ “Проф.д-р Асен Златаров”, гр. Хасково, с профил английски и немски език и учи английска филология в СУ “Св. Климент Орхиски”. Започва кариерата си в най-голямата консултантска компания в света PricewaterhouseCoopers още през 1994 г. Там работи на различни позиции, като е била Мениджър ЧР и впоследствие отваря ЧР консултантския отдел на компанията в България. До ден днешен мисията й е да създава по-добра среда за развитие на хората в организациите.
Предприемач по дух, открива агенция за подбор на висококвалифициран персонал и консултантска компания в партньорство с Hewitt Associates, където въвежда в България и Румъния термина Ангажираност на служителите и професионализира дейността по управление на хора. Преч 2014 съосновава и ръководи стартъп в областта на автоматизирането на процеса по подбор на персонал с пазари в САЩ и България с множество награди за постижения в областта на Изкуствения интелект и подбора на персонал.
През годините е ментор на стартъпи в акселераторите на 11, Founder Institute, Elevate at AUBG and Visa Innovation Programme.
Светла Симидчиева е съветник на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев и член на УС на Национален Фонд „Култура“ до края на кабинета Петков.