Кандидати

Ванина Вецина

Бившият областен управител на Монтана – Ванина Вецина е водач в листата на Коалиция „Продължаваме Промяната-Демократична България“ за област Монтана.
Ванина Вецина е областен управител на област Монтана в периода 01-08.2022 г. Инженер по образование, с втора магистратура „Европейска публична администрация“. Професионалните й квалификации продължават в УНСС по специалност „Международни отношения и бизнес“, в областта на оценяването-правоспособен оценител в няколко области, а последно – европейски признат оценител на недвижими имоти (REV).
Професионалният път на инж. Вецина започва като експерт в Министерство на земеделието и продължава в банковата сфера. Ванина Вецина управлява и развива успешно семейна фирма- консултант в строителството и независим оценител с 25 годишна история.
Вецина участва активно в обществения живот като председател на Контролния съвет на Камарата на оценителите в България.
Ванина Вецина е семейна и има три деца.
„Видях проблемите на нашата област отблизо, срещнах се с хората по места, запознах се с вижданията на бизнеса, реших казуси от моята компетенция и потърсих решения по важните въпроси за региона“.„Имам енергия, капацитет и екип, за да довършим започнатото, защото нашият Северозапад трябва възможно най-скоро да се превърне в уютно място за живеене и предпочитана туристическа дестинация! Място за гордост и спокоен живот!“.