Кандидати

Венко Сабрутев

Венко Сабрутев е икономист по образование. Магистър по Управление на международни проекти и магистър по Маркетинг от Университета за национално и световно стопанство. Има над 10 години опит в областта на енергетиката (горива и електроенергия) и значителен опит в управлението на големи инвестиционни проекти, както и в търговията, маркетинга и иновациите. Народен представител в 47-то, 48-то и 49-то Народно събрание.

Той е от водещите лица и експерти по енергийни теми. Инициатор на създаването на временната парламентарна комисия за „Турски поток“, член на комисията „Боташ“, с активна роля всички документи по сделката с „Боташ“ да бъдат изпратени на Прокуратурата и ДАНС.

Повечето хора асоциират Венко Сабрутев с темите енергетика и финанси, но той има и своите лични каузи, по които работи активно:

1. Хората с диабет – за кратък период от време, по негова инициатива бяха спечелени множество големи битки в полза на хората с диабет.

2. Децата ни и тяхното образование – децата са нашето бъдеще и грижата за тях е друг основен приоритет.

3. Православни църкви и манастири – по инициатива на Венко Сабрутев бяха осигурени средства за ремонт и/или изграждане на 12 православни храма и манастира в България.

Женен, с две деца.