Новини

Даниел Лорер и Атанас Атанасов във Варна: Обединени ще съставим стабилно правителство на Продължаваме промяната – Демократична България

Обединението Продължаваме Промяната – Демократична България се срещна с жители на Варна. Присъстваха водачът на листата във Варна Даниел Лорер, кандидатите за народни представители в 03 МИР и съпредседателя на Демократична България – Атанас Атанасов.

Пред варненци г-н Атанасов заяви, че е убеден в успеха на обединението, което концентрира енергията на демократичните сили в България.

„Убеден съм, че имаме историческия шанс да сложим край на всички опити за реставрация на статуквото и да осигурим стабилно управление с ясен реформаторски и евроатлантически профил. Само така можем да започнем да решаваме истинските проблеми, пред които страната е изправена.“

Водачът на листата на обединението във Варна, Даниел Лорер, сподели с аудиторията, че за него приемствеността в политиката е много важна и окачестви обединението като балансирано съчетание на мъдростта, опита и енергията за промяна.

„В момента пред България се е отворилa възможност, която ни се случва много рядко. Може би от времето на Иван Костов не сме имали такава възможност и от приемането ни в Европейския съюз. След този период ние живеем в „наужким“ демокрация, „наужким“ реформи, а всъщност крадене и присвояване на средства за асфалт, язовири и градинки …. В сложната външно-политическа обстановка България е важен партньор за САЩ и Европа. Спечелването на тези избори с категорична преднина, която да ни даде легитимната позиция да управляваме страната е ключово.“

Според Даниел Лорер, първата задача, която трябва да реши новото управление е да се ограничат правомощията на безконтролната фигура на главния прокурор. Така можем да поправим дефект в ДНКто на държавата, за да продължим по модела на Румъния, където поведоха целенасочена, дългосрочна битка с корупцията.

Вторият в листата на обединението Продължаваме промяната – Демократична България д-р Ивайло Митковски припомни на хората в залата, че коалицията внесе допълнителна енергия в политическата среда и върна надеждата у хората, които бяха загубили вяра, че промяната е възможна.

Изключително важно е на 2 април да гласуваме! Гласувайте с 12 в бюлетината, защото има как да имаме европейска икономика с европейски доходи, качествено образование, социална политика за по-добър живот, съвременно и достъпно здравеопазване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *