Новини

Даниел Лорер: Има как да сме в едно с европейските държави, има кой да поведе страната ни

Има как ние като варненци и като българи пак да се гордеем с България и града си.Вече сме заедно, има кой да превърне България в модерна европейска държава – обединение „Продължаваме Промяната – Демократична България“, с номер 12.

„На втори април трябва да направим своя избор отново, за да решим дали искаме да бъдем държава наужким, с преход наужким, в Европа наужким или искаме най-после да станем истинска модерна европейска и социално справедлива държава, в която и нашите родители и нашите деца да живеят горди и да се чувстват спокойни.“

Това заяви водачът на листата “Продължаваме промяната – Демократична България” Даниел Лорер по време на представяне на обединения отбор за промяна за изборите на 2 април във Варна.

Основен приоритет на обединението „Продължаваме Промяната – Демократична България“ е България да стане модерна европейска държава и законите да работят еднакво за всички, а в следващите няколко години в Северна България да бъдат инвестирани 25 милиарда лева. Пред симпатизанти в зала ФКЦ той увери, че има как и хората и бизнеса да са спокойни, че институциите в града и държавата работят за тях. Лорер се обърна към младежите с обещание за повече басейни и спортни площадки за тях, към хотелиерите и ресторантьорите, че Варна може да се превърне в център за качествен целогодишен туризъм, допълни, че има как институциите да работят в подкрепа на хората, а не срещу тях. Той се обърна към хората от крайните квартали и увери, че има как те да влизат в града по втори мост над езерото и по ремонтиран Аспарухов мост.

В листата на коалицията влизат юристи, лекари, учители, икономисти, предприемачи, IT специалисти, сред които и много млади хора. Всички те влизат в надпреварата със своя лична кауза и решение за справяне на проблемите в различни сфери.

Реформата на здравеопазването е както личен, така и общ приоритет, допълни вторият в листата д-р Ивайло Митковски. Той подчерта, че кадрите в този сектор заминават не толкова заради размера на заплатите, а заради липсата на възможност да се усъвършенстват, включително чрез курсове в чужбина.

Другият лекар в обединението – д-р Антон Тонев, увери, че ще работи за спасяване на две болници в града и за задържане на медицинските кадри в страната. А Йорданка Костадинова се е посветила на каузата инвитро и пое ангажимент да се бори за осигуряване на още 5 милиона лева във Фонда за асистирана репродукция. Сред каузите на бившия областен управител Благомир Коцев е заздравяване на връзката между държавата и общините, развитието на целогодишния туризъм и минералните извори във Варна.
Известният варненец и пазител на културното наследство на морската столица Хаджи Ламбрин Сотиров увери, че няма да щади усилия Варна да стане световен туристически град. “Там, където другите спират, ние продължаваме”, категоричен е основателят на къщата-музей “Стара Варна”.

От огромно значение е с каква преднина ще станем първа политическа сила на изборите, ако тя е значителна, останалите политически формации ще имат стимул да подкрепят правителството, излъчено от победителите, допълни Лорер.

Има как, има и кой – новата обединена коалиция, да преведе страната ни по пътя, който сме начертали – в едно с европейските народи, там отиваме, категоричен е Даниел Лорер.

С номер 12 в бюлетината обединението „Продължаваме Промяната –
Демократична България“ събира подкрепа за мандат за съставяне на
правителство, за да работи за една нова България, в която хората са горди с
миналото си, щастливи в настоящето и спокойни за бъдещето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *