Новини

Има как индустриалната зона на Русе да стане 3 пъти по-голяма

„Само така можем да вдигнем доходите“, сподели Кирил Петков пред стотици граждани в област Русе.

“С изграждането на втори Дунав мост, с построяването на магистралата Русе – Велико Търново, се оформя един триъгълник за инвестиции за региона. Индустриалната зона може да се умножи по три или по четири. Само така можем да вдигнем доходите”. Това заяви пред стотици граждани в Русе съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков. По думите му причината за големите опашки на Дунав мост е фактът, че не сме част от Шенген. Проблемът ще се задълбочи, ако Румъния влезе в Шенгенското пространство, а България – не. Тогава тази опашка ще се удвои. „Затова влизането в Шенген и Еврозоната са огромен приоритет”, подчерта Кирил Петков.

Той увери гражданите на Русе, че единственият начин да се намали цената на яйцата на дребно е да започнем да си ги произвеждаме в България. В момента 50% са внос. Кирил Петков подчерта, че развитието на малките и средни ферми ще стане национален приоритет при управление на ПП-ДБ, за да имат българските граждани качествени плодове, зеленчуци, месни и млечни продукти на трапезата си, а с развитието на земеделието регионите могат да се съживят.

“Планираме да инвестираме по 12 млрд. лева на година по равно в Северна и Южна България. А не както беше по-рано – 1:5. Ако успеем да влезем тази година в Шенген, Русе ще стане много важен център, защото през Русе ще имаме бърз достъп до европейските пазари. И ако трябва да се инвестира някъде, тук ще е добре. Предлагаме правителство на малцинството, слагаме положителна програма и спираме да гледаме назад, а само напред!”, каза още Петков.

В Бяла той благодари на гражданите за смелостта им да се срещнат. Съпредседателят на ПП подчерта, че представителите на обединението „Продължаваме Промяната – Демократична България” обикалят страната, за да покажат, че няма малък и голям град.

“Преди се държаха ниски пенсиите, за да има излишък. Този излишък се раздаваше на 5 фирми и се крадеше. А ние вдигнахме пенсиите, защото от тях не могат да откраднат”, подчерта пред хората Петков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *