Новини

Йордан Терзийски: Велико Търново е в застой и има нужда от нова енергия

„След многото ми разговори с хората и след всички открити приемни, които проведохме, се оказа че повечето проблеми на хората във Велико Търново са от компетенциите на местната власт. Ние имаме воля и желание да ги решим. Tърново е в застой. Управлява се без визия и се обещава от избори на избори. Това е градът на невидимите пешеходни пътеки, на кръговите кръстовища-черни дупки и на разрухата в градската среда”, каза арх. Йордан Терзийски, кандидат за кмет на Велико Търново от „Продължаваме промяната – Демократична България“ в предаването “Тази сутрин” по bTV.

Според Терзийски се наблюдава умора от страна на настоящата местна власт към управлението на общината, както и умора от страна на гражданите към управлението на настоящата власт. След като беше попитан как ще се справи с настоящия кмет, който управлява общината вече трети мандат, арх. Терзийски заяви, че на града е нужна нова енергия и нова визия, с която той да бъде управляван и която да бъде впрегната в решаването на най-наболелите проблеми – нивото на доходите, инфраструктурата и прозрачното управление на общината. „Ние сме представили конкретна програма, имаме екип, с който да я изпълним“, заяви той.

„За нас е необходим гласът на всеки гражданин на община Велико Търново, който иска велико бъдеще за този велик град. Регионът има огромен потенциал за икономическо развитие“, каза още арх. Терзийски, който наскоро проведе среща с местния бизнес. Заедно с екипа си представи своята визия за развитието на община Велико Търново.

“Наш приоритет е създаване на ефективен консултативен съвет по икономическо развитие към кмета на общината, с участието на представители на местния бизнес, учебни заведения, браншови организации и граждански сдружения“, каза Йордан Терзийски по време на срещата с бизнеса. След което коментира и възможностите за партньорство с образователните институции, чрез въвеждането на програми, с които да бъдат подготвени нужните кадри за бизнеса.

Според него трябва да се започне с актуализацията на общия устройствен план и преосмисляне на цялата транспортна система, за да може да бъде изведен транзитния трафик от центъра на града, което ще позволи да бъде направена пешеходна зона.

„Има обходи, които ние сме планирали, които да дадат възможност част от центъра да стане пешеходна зона. Търново има нужда от това“, посочи той в „Тази сутрин“.

“Търново ще има нов кмет и това ще бъда аз!”, завърши разговора в студиото арх. Терзийски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *