Новини

Кирил Петков на среща със световни експерти и политици в Давос

Съпредседателят на Продължаваме Промяната Кирил Петков провежда ключови срещи със световни експерти, бизнес лидери и политици в рамките на Световния икономически форум, който за поредна година събира международния политически и финансов елит в Давос, Швейцария. Темите на фокус тази година във форума са идеи и стратегии за икономическата несигурност, екологичните рискове, изкуственият интелект и противодействието на дезинформацията.

По време на събитието съпредседателят на ПП ще се срещне с бившия премиер на Великобритания Тони Блеър, министъра на външните работи на Австрия Александър Шаленберг, управляващия директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева и Калин Анев Янсе – Финансов директор, Европейски механизъм за стабилност (Еврозона).

Петков ще се включи и в дискусия на тема: „Преосмисляне на пристанищата като хъбове: стратегическото значение на Гърция, Балканите и Европа“, на конференцията Greek House Davos, част от Световния икономически форум. В панела ще участват още министърът на финансите на РБ Асен Василев, Еманюел Мустакас – член на борда на директорите на GEK TERNA, и Джон Хараламбакис – управляващ директор на Black Summit Financial Group.

Форматът вече трета поредна година е сред водещите платформи за генериране на идеи и обмяна на опит на заинтересовани страни от цял свят под егидата на Световния икономически форум. Дискусията ще се излъчва на живо в сайта greekhousedavos.com и ще е достъпно след регистрация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *