Новини

Кирил Петков: Няма да подкрепим правителство на или с участие на ГЕРБ

Днес лидерите на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев се включиха в лидерска среща по покана на носителя на първия мандат за сформиране на редовно правителство ГЕРБ-СДС.

Кирил Петков поясни пред Бойко Борисов, Десислава Атанасова, Томислав Дончев и Даниел Митов, че ПП-ДБ не може и няма да подкрепи правителство на или с участие на ГЕРБ. Съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ посочи, че обединението ПП-ДБ е готово да води разговори за политики, като първите приоритети са свързани с приемането на държавния бюджет и правосъдната реформа. Той изрази надежда, че в това Народно събрание, за разлика от 48-ия парламент, партиите ще покажат на избирателите как се изпълняват цели, които не са на някоя партия, а са дневният ред на българските граждани.

Асен Василев от своя страна подробно обясни проблемите в представения от Министерството на финансите проектобюджет и поясни, че можем да се вместим в 3% дефицит с широка социална програма и без да се вдигат данъци.

По повод темата за съставяне на правителство с втория мандат Василев коментира, че трябва да се разработи не само законодателна, а и управленска програма: „Ако ние трябва да предлагаме под някаква форма състав на кабинет, тогава ние трябва да водим процеса и по това каква програма ще трябва да изпълнява този кабинет „, поясни той. „Ако има съгласие по тази програма, вече трябва да започнем да мислим с какъв състав бихме я реализирали“, каза той. И категорично подчерта, че това трябва да бъде правителство, излъчено от ПП-ДБ, какъвто ангажимент коалицията е поела пред избирателите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *