Новини

Михал Камбарев: Хората в Смолян ще усетят пълното съдействие на Общината в мое лице

„В момента бизнесът в Смолян се развива въпреки общината. Младите, които остават, остават въпреки общината. Инициативите, които се случват, се случват въпреки общината“. Трябва да заменим „въпреки“ със „съдействието на…“.

Това заяви категорично Михал Камбарев, кандидат за кмет на гр. Смолян на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“. По време на специален концерт с Теодосий Спасов и Иван Шопов на 14 октомври, събота, Камбарев даде заявка, че хората ще усетят пълното съдействие на Общината в негово лице.

„Toвa, ĸoeтo имaмe в Poдoпитe e бoгaтcтвo и вceĸи, ĸoйтo ги e пoceтил, гo e видял! Имaмe гopи, плaнини, пиcти, cтpaтeгичecĸa гeoгpaфcĸa пoзиция, в близocт дo мopcĸитe бpeгoвe нa южнaтa ни cъceдĸa. Имaмe тpyдoлюбиви и чиcтocъpдeчни xopa. На Смолян му трябва единствено екип от специалисти, които да развият целия този потенциал. Надявам се да го откриете в наше лице и на 29 октомври ни подкрепите с бюлетина № 66“, заяви Михал Камбарев.

Специален гост на концерта, преминал под надслов „Да върнем живота в Смолян: Голямото прибиране започна!“, беше и съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, който се срещна и с гражданите на гр. Смолян и им вдъхна кураж, че промяната предстои.

„Представете си какво би се случило, ако кметът наистина работи за просперитета на Смолян. Тогава положителната промяна неименуемо ще се случи. А Михал Камбарев не веднъж е доказал, че има силата и волята да работи за това“, подчерта Петков.

За сигурни доходи, добро здравеопазване и образование и връщане на младите хора в планината, настояха в разговорите си родопчани. Kaмбapeв нe вeднъж e cпoмeнaвaл, чe липcaтa нa aтpaĸтивни paбoтни мecтa зa млaдитe e eднa oт ocнoвнитe пpичини зa oбeзлюдявaнeтo в peгиoнa. Πpи дoбpe пpoeĸтиpaнa и фyнĸциoниpaщa инфpacтpyĸтypa oблacт Cмoлян щe ce пpeвъpнe в aтpaĸтивнo мяcтo зa инвecтитopи и нoви paбoтoдaтeли. Кандидатът за кмет на Cмoлян имa бoгaт oпит в пpивличaнeтo нa инвecтиции и e yвepeн, чe щe имa тaĸивa, cтигa дa ce paбoти в тaзи пocoĸa. По негови думи това, от което имат нужда инвеститорите, е отношение. – „Някой да ги потърси. Да отиде при тях. Да ги изслуша. Да им помогне. Да бъде близо до тях. За съжаление, в момента Община Смолян не демонстрира подобно поведение“ – сподели Михал Камбарев.

Той подчерта, че една от първите задачи, ако бъде избран за кмет, ще е да инициира среща с всички директори на училища с цел да бъде създадена стратегия за профилиране на образованието и конкурентоспособността на учениците.

„Разполагаме и със сграден ресурс – изгорелият техникум по дървообработка, ДЮФА. Кметът е този, който подписва план-графика на училищата. В план – графика е учебната програма. Общината има отношение към образованието и ако някой ви казва обратното – не му вярвайте“, заяви кандидатът под № 66 в изборната бюлетина за управлението на Смолян.

Той не пропусна да коментира и наболялата тема „Здравеопазване“.

„Болницата е с общинско участие, но ние нямаме проблем със сградата, а с кадрите. Не е нормално да е новина за Смолян, че млад лекар се е прибрал. Ще подкрепяме финансово медицинското образование на студентите от Смолян с условието, че след завършване ще работят поне 3 години тук. В Мадан вече го правят и болницата им работи. Ще започнем активна работа за привличане на липсващи специалисти чрез осигуряване на общински жилища или данъчни облекчения, които общината може да предложи. Така жителите на Смолян ще имат достъп до специалисти. Ще създадем общинска аптека, в която жителите с недостатъчно възнаграждение ще имат достъп до лекарства без търговска надценка“, заяви Михал Камбарев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *