Новини

Народни представители от ПП-ДБ организират кръгла маса за проблемите на хората с увреждания и децата с хронични заболявания

Дискусията ще се проведе на 19 юни в 9 ч.
„Проблемите на хората с увреждания и децата с хронични заболявания, редки болести и диабет в България“ е темата на кръгла маса, която народни представители от парламентарната група на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ организират на 19 юни. Събитието ще се проведе от 9 ч. в зала 3 в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I“ №1, като в дискусията ще се включат както народни представители, така и министри, свързани с темата.

Програмата на кръглата маса е разделена в няколко панела, които ще поставят фокус върху проблемите на децата с хронични заболявания, редки болести и диабет, както и проблемите които срещат хората с увреждания. Акценти ще бъдат ТЕЛК и НЕЛК, обновяването на спецификациите за помощните средства, приспособления, съоръжения и медицински изделия за хора с увреждания, индивидуален терапевтичен подход, обезпеченост на социалната политика, индивидуален подход в подпомагането и изграждането на адаптирана среда.

По време на кръглата маса ще се търсят предложения за сформиране на работни групи, които да изготвят законодателни промени в съответните сфери.

Част от събитието ще бъде и откриването на тематична изложба, която носи името „За всяко дете“.

Дискусията е продължаващо усилие на народните представители от ПП-ДБ, ангажирани с проблемите на хората с увреждания и децата с хронични заболявания, които взеха участие и в среща с родители на деца с диабет седмица преди кръглата маса. Основните проблеми, които бяха очертани, са затрудненията, които децата срещат в интеграцията им в детските градини и училищата, както и тежката администрация при изписване и получаване на инсулин и консумативи. Резултатът е поставяне на проблема в дискусията на предстоящата кръгла маса по темата с институциите и създаването на работна група за решаване на проблемите на институционално ниво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *