Новини

Националният щаб на коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ подаде 16 сигнала за съмнения за купуване на гласове в страната

20.10.2023. София. Националният щаб на коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ подаде 16 сигнала до структури ОД на МВР за проверка за изборни злоупотреби в страната.

Структурите на Коалицията ПП-ДБ от 16 области и над 30 общини подадоха сигнали към местните областни щабове със съмнение за купуване на гласове. Коалицията ПП-ДБ сезира ОД МВР в следните области: Велико Търново, Кюстендил, Варна, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Плевен, Стара Загора, София, Търговище, Хасково, Монтана, Видин, Бургас, Сливен.

Местните структури изразяват съмнение, че е възможно лица, посочени в сигналите, да работят с определени групи от населението с цел мотивирането им да гласуват за конкретни кандидати, нарушавайки пряко закона чрез купуване на гласове и други методи.
В случай че сигналите бъдат потвърдени, Коалицията ПП-ДБ очаква спешни мерки в изпълнение на ЗМВР, за да се гарантира честното провеждане на изборите на 29 октомври 2023 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *