Новини

Никола Минчев: Ротацията трябва да е формалност, а не съществена промяна на политиката

„Надявам се това нажежаване на страстите, което имаше вчера /между лидерите на управляващото мнозинство – бел.ред./, да улегне и в по-спокоен тон да продължат дискусиите“, каза председателят на Народното събрание Никола Минчев в „Събуди се“ пред Nova. Минчев категорично заяви, че „Продължаваме Промяната – Демократична България“ няма да отстъпи поста на външен министър на ГЕРБ-СДС, защото това ще даде възможност на коалицията да продължи работа с партньорите на ПП-ДБ по важните въпроси като присъединяването към Шенген, както и напредъкът по разговорите за еврозоната и след ротацията.

А относно бъдещи кадрови промени в Министерски съвет, Минчев обясни – „Идеята е кабинетът да продължи работа с минимални кадрови промени и самата ротация да остане формалност, а не голяма съществена промяна на политиката.“

Никола Минчев стана председател на новата анкетна комисия по случая „Нотариуса“.
„Още следващата седмица ще има заседание. Целта на нашата комисия е в следващите 3 месеца да се отговори на някои въпроси на обществото. Институциите започват да се задействат по казуси, изникнали след смъртта му /Мартин Божанов – бел. ред/. Поставят се въпроси защо институциите до момента не са си свършили работата – МВР, прокуратурата“, каза Минчев и допълни, че по принцип работата на Народното събрание /НС/ не е да разследва такива казуси – „Налага се да направим временна комисия, защото институциите не са си свършили работата по закон. Има смисъл от такава комисия в НС, за да не се замете случаят отново. И да отговорим на въпроси, които обществото си задава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *