Новини

Печалбите на бизнеса трябва да отиват за заплати, а не за допълнителни данъци

Служебното правителство иска да обложи фирмите с данък свръхпечалба. Което означава да изземе доходите им, да забави растежа им, да спре увеличението на заплатите. Да пресече икономическия подем и да върне застоя.

Мярката „данък свръхпечалба“, освен несправедлива и некомпетентна, е и вредна. По време на най-голямата криза в Европа правителството на Продължаваме Промяната и Демократична България показа, че може да осигури евтина енергия на бизнеса. Стана ясно, че когато бизнесът получава адекватна подкрепа, вместо рекет, България има как да е водеща по ръст на индустриалното производство, първа по ръст в износа и с най-голям ръст на заплатите в целия Европейски съюз.

По време на най-голямата криза в Европа правителството на Продължаваме Промяната и Демократична България показа, че може да осигури евтина енергия на бизнеса. Увеличихме и прага за регистрация по ДДС на малките и средни фирми.

Вместо фирмите да влагат печалбите си в ненужно големи данъци, които лесно потъват в липсващи сантиметри асфалт, бизнесът може да продължи да расте, да се модернизира и да увеличава заплатите.

Има как – с номер 12 на 2 април.

Вижте програмата на обединение ПП-ДБ за европейска икономика за европейски доходи:
https://ppdb.bg/wp-content/uploads/2023/03/programa-01.pdf

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *