Новини

Петър Куленски: „Искам да поставя Пазарджик отново на картата на възможностите за хубав и достоен начин на живот“

“Боря се цял живот. В спорта, в образованието, в кариерата, в парламента. Боря се с доводи и силата на експертната аргументация. Боря се, защото има смисъл да полагаш усилия за по-добра среда за всички. Не да си си изградил къщичката, но да обикаляш по улици, където да виждаш помръкнали и измъчени лица, които ден след ден дори стават все по-малко, защото избират да намират щастието си някъде другаде. Градът трябва да спре да изцежда и да гони хората си, а тези, които остават, да се чувстват като в затвор. Вече съм баща на дъщеря на една годинка и когато поглеждам в очите й, съм изпълнен с мотивация да работя така, че да не го виждам нито върху нейното лице, нито върху нейните връстници и родителите им. Имаме дълг, скъпи приятели, и се нуждая от вашата подкрепа, за да го осъществим заедно. Този дълг се нарича Пазарджик! ”, сподели мотивацията си Петър Куленски.

Кандидатът за кмет на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ за град Пазарджик – Петър Куленски, официално откри предизборната си кампания днес, 7 октомври.

На събитието присъстваха всички кандидати за общински съветници от листата на коалицията ПП-ДБ, народни представители, общественици и стотици граждани, които искат промяна. Специален гост на кампанията беше и заместник-председателят на Народното събрание на РБ Никола Минчев.

„Радвам се, че пред нас днес излиза кандидат за кмет на Пазарджик като Петър, който с цялата си същност продължава да показва, че е Човекът на хората в Пазарджик. Знам, че той заслужава вашето доверие, защото е показал едно през тези години работа: Хване ли се с нещо, избутва го докрай“, заяви Никола Минчев, зам.-председател на Народното събрание на България.

Официалното събитие започна с голямо шествие от градската градина, което премина покрай Тортата, Младежкия дом и сградата на Общината до читалище Виделина. Пред препълнената зала бяха представени кандидатите за общински съветници на коалиция ПП-ДБ – екип от доказали се професионалисти и експерти, които затвърдиха визията на Куленски за хората на Пазарджик.

В препълнена зала на читалище „Виделина“ кандидат кметът представи приоритетите си по теми от крещяща важност за съживяването на Пазарджик като един чист, красив и достъпен град с икономически растеж и качествено административно управление, за развитие на човешкия потенциал в града и грижа за селата.

Куленски представи програмата си с над 20 експертни приоритета за своевременна реакция, касаещи инфраструктурата, грижата за кварталите, чистотата, образованието, социалните дейности и услуги, ефективното и прозрачно управление, отворените общински финанси и общинската собственост, инвестициите и икономическия растеж, както и свободни бюджети за автономното управление на селата. Съгласувани с множество граждани, граждански и секторни организации, мерките са подредени като абсолютно наложителни за реализация, ако градът иска да има прогрес. Акцентирани са множество проблеми на хората, които 16 години не получават никаква чуваемост. С цялата програма на Петър Куленски може да се запознаете тук!

„Твърде лесно е да си кажеш „Тука е така“. Ами не, не е така. „Тука“ правят всичко възможно да ни накарат да повярваме, че това е нормално. Че нещата 16 години не могат да се случат. Че средства няма, възможности няма и всичко сега си е добре. Не, не е така! Тук съм, защото отказвам да се примиря! Тук съм, защото този град заслужава достойно развитие, каквото му се отказва! Тук съм, защото е крайно време да спрем да чуваме „Пазарджик не може“, а да изкрещим с гордост „ПАЗАРДЖИК МОЖЕ“! Тук съм, защото е крайно време хората в Пазарджик да получат това, което заслужават! Защото всички вие заслужавате бъдеще в своя роден град! Вие заслужавате истински Пазарджик!“ заяви кандидатът за кметът Петър Куленски.

„От нас зависи да извадим Пазарджик от калта, в която беше оставен от кмета и близките до него, да измием града и да го впрегнем да работи за жителите си! След 4 години искам отново да мога да застана пред вас, очи в очи, и да знам, че направеното от мен и екипа ми е поставило Пазарджик отново на картата на възможностите за хубав и достоен начин на живот!”, изтъкна Петър Куленски.

Самият Петър Куленски и целият екип от кандидатите за общински съветници заявиха, че продължават да бъдат близо до хората в града и да вникват в същината на проблемите им. Фокус на Куленски е вдъхването на нов живот на гражданското общество, постоянна чуваемост, работеща и грижеща се правилно за поверените й отговорности община в условия на пълна прозрачност и отваряне на вратите за хората.

Връзката с хората и техните проблемите е заложена във всяка една мярка, която кандидатът за кмет Куленски,залага за реализация с екипа си в името на основната цел – да върнат живота в Пазарджик!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *