Новини

ПП-ДБ иска извънредно заседание на НС за заплатите на медиците и позицията на България в ООН за Сребреница

Коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ внася искане за извънредно заседание на Народното събрание, което да се проведе на 5 юни в 10:00 часа, за да се вземе решение парламентът да задължи МЗ и НЗОК да се предприемат действия за актуализиране на размера на основните заплати на лекари, сестри и санитари. ПП-ДБ иска и изслушване на служебния министър-председател и министър на външните работи Димитър Главчев по скандала с позицията на България в ООН относно геноцида в Сребреница. Това стана ясно по време на извънредно изявление пред медиите на Николай Денков, Атанас Атанасов и Христо Иванов днес, 30 май.

Коалицията настоява заседание да се проведе при следния дневен ред:

1.Проект на Решение за задължаване на министъра на здравеопазването да предприеме действия и мерки за сключване на колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“ и за прилагане на санкции за незаплащане на предвидените в него трудови възнаграждения на медицинските специалисти.

2.Изслушване на служебния министър-председател и министър на външните работи Димитър Главчев, във връзка с публично изнесена информация за изпратена грама до постоянния представител на България в ООН за промяна на позицията на страната ни по повод гласуването на резолюцията, утвърждаваща международен ден за възпоменание на геноцида, извършен от босненската сръбска армия в Сребреница през 1995 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *