Новини

ПП-ДБ предлага безлихвени кредити за жилище и двойно вдигане на данъчната отстъпка да деца

„За следващия мандат ние искаме да продължим политиката към младите хора. Сред мерките са да се удвои данъчния кредит за деца от 600 на 1200 лв. на година и да се осигури безлихвено финансиране за покупка на жилище на млади семейства с деца“. Това съобщи днес в Карлово съпредседателят на „Продължаваме промяната“ на среща със симпатизанти.

За пенсиите той каза, че коалицията ПП-ДБ ще настоява да се приеме модифицираното швейцарско правило така че да е по-благоприятно за пенсионерите, като при индексацията на пенсиите да не се взима средноаритметично между ръста на инфлацията и на средния осигурителен доход, а по-високото от двете.

„За бизнеса започнахме и трябва да разширим държавната помощ за капиталовите инвестиции в машини и сгради. Така бизнесът ще бъде подпомогнат, за да може да повиши производителността и да започне да вдига заплатите така че средната работна заплата да стане не 2000 лв., а 2000 евро“, каза още Асен Василев.

„Ние започнахме да реализираме европейска финансова политика последните три години и това се усети в доходите – пенсии, заплати на учители и лекари. И се видя, че пари има за всичко. Въпросът е те да бъдат насочени в реални проекти. Ето, Карлово има право 30 млн. да вземе по програмата за общински проекти, но е заявила само за 11 млн. защото няма готови проекти“, даде пример бившият финансов министър.

„8 от 10 българи не са съгласни с това, което виждат в България, не са доволни от образованието, от здравеопазването, от пътищата. Сега нека тези 8 човека да отидат да гласуват, защото така че да има мнозинство в българския парламент, което да промени нещата. Вие решавате“, призова съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков.
„Ние искаме парите да служат на всички хора, а не на няколко човека и институции да работят за хората, а не за джуджета и нотариуси“, добави Петков.

Водачът на листата Богдан Богданов посочи, че за областта са осигурени до момента над 230 млн. лв., което е безпрецедентно. „Приоритетите ни в Пловдив област са насочени към инвестиции във пътна и водопроводна инфраструктура, градската железница, която е дълго чакана за областта и за която парите са осигурени и се очаква проектите да бъдат придвижени. Приоритет ни е и образованието и достъпа до здравеопазване и до най-малките населени места“, каза Богданов. Той призова гражданите да искат обратна връзка с местната власт как се изпълняват проектите.

За преодоляване на последиците от наводнението в Карловско правителството отпусна 11 млн. лв., част от които не са достигнали до хората. Той беше категоричен, че е спекулация, че правителството не е отпуснало средства. Сега се говори за нови 20 млн. лв. Това обаче са средства, които не са били поискани.

„Ние водим битка да се повиши стандарта на българските граждани, хората да са икономически сигурни за себе си и за семействата си. По отношение на сигурността една от основните причини ГЕРБ да провалят ротацията беше отказът им от дълбоката реформа в сектора за сигурност. Защото към този момент сектор сигурност няма капацитета да защитава българските национални интереси“, каза лидерът на ДСБ генерал Атанасов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *