Новини

ПП-ДБ в Бяла Слатина и Враца: Трябва да зададем посоката на развитие на България на 2 април

Или продължаваме в посока към увеличение на доходите, или се връщаме към стабилната бедност.

Десетки хора посрещнаха обединение “Продължаваме Промяната – Демократична България” в Бяла Слатина и Враца.

Залата в Бяла Слатина се оказа тясна да побере всички жители на града, пред които Асен Василев, Николай Денков и водачът на листата в 6 МИР Враца – Деница Симеонова, представиха визията на обединението как Северозападът ще започне да се движи на една скорост с останалите региони в България.

„В предишните програмни периоди европейските средства не са ползвани по предназначение и не са били правилно разпределени. 27% са отивали в Северна България и 73% в Южна България. И това си личи! Ако пак изливаме евросредствата в къщи за тъщи и селски стадиони, пак ще сме на същото ниво“, заяви съпредседателят на Продължаваме Промяната Асен Василев. Той допълни, че занапред европейски средства ще се разпределят поравно в Северна и Южна България, за да се съживят местните икономики, да се модернизират производства, да се възродят малките и средни ферми и да се вдигне стандартът на живот на хората.

„Бяла Слатина може да се превърне в чудесно зелено място”, акцентира Галя Илиева – пета в листата на обединението ПП-ДБ в 6 МИР Враца. Тя предупреди, че корпоративният вот е жесток, а местните велможи предупреждават, че който няма да гласува за ГЕРБ, не трябва изобщо да излиза да гласува.

Жителите на Бяла Слатина от своя страна изразиха притеснение, че едно–две лица са узурпирали целия бизнес в региона. Те настояха да се поставят като приоритет инвестиции в железопътна свързаност и образование, включително от ранна детска възраст.

Акад. Николай Денков обясни, че има как България да бъде модерна европейска държава, а обединение ПП-ДБ има програма за управление с конкретни стъпки към нормален европейски живот.

“Никой няма да дойде с вълшебна пръчка. Виждали сме всички как е на запад, но хората са се борили да стане хубаво.”, допълва Асен Василев. „На фона на това сме изправени пред може би най-важните избори, в които ни предлагат “стабилност отново” – стабилност, която познаваме, която ни доведе дотук. Има хора и фирми, на които тази “стабилност” им харесва. Въпросът е дали хората, на които им е писнала тази стабилност, ще излязат да гласуват. Трябва ясно да зададем посоката на развитие на България на тези избори – или продължаваме в посока увеличение на доходите, или се връщаме към стабилната бедност.”

Бившият финансов министър беше категоричен, че предстоящите на 2 април избори са съдбоносни, защото първият ще зададе посоката. “Когато спечелихме изборите, направихме правителство. На миналите избори ГЕРБ бяха първи и нямаше правителство. Затова, за да има правителство, е важно да се излезе и да се гласува”, обясни Василев. Той подчерта и нуждата от масово участие на хората във вота, за да се промени страната. “Държавата е голямо нещо, не става с 20 човека, нито с 2000”, допълни съпредседателят на ПП.

Във Враца Асен Василев, Христо Иванов и водачът на листата на обединение ПП-ДБ в 5 МИР Враца Деница Симеонова също призоваха хората да излязат и гласуват на 2 април, за да няма следващи избори и да се зададе посока на развитие на България.

„В Северозападна България сме най-близо до Западна Европа географски, но сме най-далеч от европейския живот“, сподели Деница Симеонова – водач на листата в 6 МИР-Враца.

„Ние вярваме в доброто бъдеще на България. Тези хора са тук, защото знаят, че има нещо голямо и това е България. Искам да им благодаря“, каза пък Христо Иванов и допълни: „Това е образът на обединението. То се държи върху общата вяра в бъдещето на страната, вярата, че можем да изберем този ръкав на кръстопътя пред България, за да можем да постигнем това бъдеще, за което всички мечтаем. Този път има кой да бутне големия камък и България да започне да се оправя. Ние можем да изграждаме бързо инфраструктура, можем да направим правителство, но трябва да е с първия мандат. Няма да правим компромиси с обещанията си“, подчерта Христо Иванов.

Местните граждани бяха изключително активни в последвалата дискусия, като задаваха въпроси за съдебната реформа, за липсата на инфраструктура, която те чакат от десетилетия, както и за нуждата от децентрализация, за да може малките общини да разполагат със свои бюджети и да решават най-належащите си проблеми.

На 2 април изборът е ясен. Стабилна бедност отново или европейски доходи за нормален европейски живот. Няма спасител, зависи от теб. Гласувай в неделя с номер 12. Има как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *